Regurgitasyon Nedir? / Teşhisi ve Tedavisi - Eduvit
Eduvit

Regurgitasyon Nedir? / Teşhisi ve Tedavisi

2023-01-01 19:14:07

Regurgitasyon, özellikle toraks anormalliklerinden kaynaklanan kapak hastalıklarının kronik formunda ortaya çıkan bir durumdur. Regurgitasyonun belirtisi, düşük basınçlı kan akışının, kapakların, aort kapak veya mitral kapak çıkışından geçtiğinde, kapakların alışılmış olarak kapalı bir durumda olması gereken bileşenlerinden geçişi sağlamaktadır. Regurgitasyon, genellikle aort veya mitral kapak prolapsüsü, kapakta yara, kapak probleminin konjenital veya nedeni bilinmeyen yetersizliği veya kalp kaslarının yeterince sert olmaması olarak ortaya çıkar.

Regurgitasyon Nedir?

Regurgitasyon, aort veya mitral kapakların, düşük basınçlı kan akışını kontrol etmedeki yetersizliği ile ilgili olan bir durumdur. Regürjitasyon, kapakların kapalı durumundan düşük basınçlı kan akışının geçişini sağlaması ile ortaya çıkar. Kontrol etmede yetersizliğin belirtileri arasında kan akışının anormal şekilde yavaşlaması, kalp kaslarının zayıflaması ve kalp atımının da yavaşlaması sayılabilir. Ayrıca kronik regurgitasyon, kalp atımlarında aralıklar meydana getirebilir.

Regurgitasyon Teşhisi

Regurgitasyon, fizik muayene, orta diyastolik seslerin üstünlük kazanması ve diğer fiziksel ve auskültator bulgular ile kolayca tanınabilir. Ayrıca ekokardiyografik inceleme, eko anormalliklerin daha iyi görülmesini sağlayarak regurgitasyonun seviyesi hakkında doğru değerlendirmeyi sağlar. Diğer tanı yöntemleri arasında; antenatal ultrasonografi, MR, ve posteriyor röntgen göğüs görüntülemesi sayılabilir.

Regurgitasyon Tedavisi

Regurgitasyon tedavisinde, tedavi seçenekleri bireyin durumuna ve yaşına bağlıdır. Genellikle yetişkinlerde, cerrahi tedavi gerekli değildir. Ancak çocuk veya bebeklerde, kapakların durumunu düzeltmek için kalp cerrahisi gerekebilir. Sigara kullanmayı bırakmanız ve diyetinizi düzenli olarak takip etmeniz gerekebilir. Kan basıncınızı ve diğer kalp hastalıkları risk faktörlerinizi denetim altında tutmak için kardiyoloğunuzla beraber uygun tedavi almanız önerilir.

Kapak Hastalıklarının Önlenmesi

Kapaklarınızın geçerli ve uzun süreli bir sağlık durumuna sahip olması, uygun tedavileri alarak önlenmesi mümkündür. Bunu sağlamak için, kapak hastalıkları için tarama programlarının gerçekleştirilmesi önerilir. Alınabilecek tedbirler arasında, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenmek ve stresi azaltmak sayılabilir. Ayrıca sigara içmeyi ve alınan kalp ilaçlarını denetim altında tutmak da önemlidir.

Regurgitasyon, özellikle toraks anormalliklerinden kaynaklanan kapak hastalıklarının kronik formunda ortaya çıkan bir duruma ve kanvardan kötüye gitmesine yol açan sonuçları olan ciddi bir durumdur. Tedavisi gerektiğinde cerrahi olarak yapılabilir. Ancak preventif tedaviler ile bile bu durumun oluşması önlenebilir. Bu nedenle, regurgitasyon belirtilerinin varlığında mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Regurgitasyon, özellikle toraks anormalliklerinden kaynaklanan kapak hastalıklarının kronik formunda ortaya çıkan ciddi bir durumdur. Bu durumun geciktirilmesi kalp hastalıklarına kadar gitmelerine neden olabilir. Önlem alınarak, tedavinin çok daha kolay şekilde yapılması mümkün olur.

❤️ paylaşabilirsin

Benzer Makaleler